internet: © telnet Magyarország Rt.

 

 

 

 Kedves Kollégák!

A szervező bizottság nevében tisztelettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a patinás Hotel Gellért különtermében 2000. Január 21-én (pénteken) első ízben megrendezésre kerülő Budapest Cardiovascularis Symposiumra.

Az elmúlt évtizedben a kardiológia szinte minden egyes részterületén lényeges, alapvető változások történtek a pontosabb, költség-hatékony diagnosztika és az optimális, evidenciákon alapuló kezelés, gyógyítás területein egyaránt. Ezek a döntő, a mindennapi sűrgősségi betegellátást, a cardiovasculáris therápiát is mélyrehatóan érintő változások időről időre szükségessé teszik az elért eredmények, kezelési lehetőségek értékelését, összefoglaló áttekintését.

A Budapest Cardiovascularis Symposium sorozat januári nyitó egy napos tudományos programja átfogó képet kíván nyújtani-elsősorban a betegellátásban dolgozó orvosoknak- a kardiológia két, döntő változáson átment részterületéről: az acutcoronaria-syndroma és a szívritmuszavarok gyógyszeres és intervenciós kezelésével kapcsolatos újabb eredményekről és az új évezred elején előrelátható további változásokról, új trendekről.

A Budapest Cardiovascularis Symposium sorozat elsőként fórumot kíván nyitni annak érdekében is, hogy a kardiológia adott területeinek kiemelkedő hazai képviselőivel, a környező országok orvosaival, szakembereivel nemcsak áttekintő előadások, hanem kerekasztal beszélgetések formájában is lehetőség nyíljon a sokoldalú véleménycserére, a hazai és külföldi tapasztalatok megfogalmazására, az európai orvosi/kardiológusi együtműködés elősegítésére.

A jövő évezred közép-Európájának tervezett világvárosa, a csodálatos fekvésű és páratlan történelmi hagyományokkal rendelkező Budapest nem nélkülözhet egy állandó cardiovascularis fórumot, ahol a gyógyítás nemzetközivé válásának a folyamatába ágyazva a budapesti, hazai kardiológusok és a határterületek orvosai állandó, időszakos magasszintű szakmai továbbképzésben részesülhetnek. A Budapest Cardiovascularis Symposium tudományos pogramja elkötelezetten hasznos útmutatót, iránytűt, tudományos és gyakorlati ismereteket kíván nyújtani nemcsak a kardiológusoknak, szívsebészeknek, hanem a sűrgősségi, intenzív osztályokon, coronaria-őrzőben dolgozó orvosoknak, belgyógyász és családorvos kollégáknak, rezidenseknek egyaránt.

Tisztelettel:

Prof. Dr. Borbola József PhD
Egyetemi magántanár
Programigazgató
Gottségen György Országos Kardiológiai Intézet
Budapest