internet: Q´gar Kft.

2006. október 4.
Magyar Telekom székház
(1013 Budapest, Krisztina körút 55)

 

Bodon Ildikó
T-Mobile, Stratégiai Üzletfejlesztési Igazgatóság, igazgatóhelyettes

Tanulmányait az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán, az ELTE angol szakán és a Külkereskedelmi Főiskolán végezte, magyar, orosz és angol tanári, továbbá közgazdász diplomát szerzett.
1996 óta dolgozik a T-Mobile-nál (korábban Westel Mobil Távközlési Rt.) 2001-től igazgatóhelyettesi posztot töltött be a vállalati ügyfelek és üzletfejlesztési igazgatóságon. 2006 március óta a Stratégiai Üzletfejlesztési Igazgatóság üzleti területét vezeti.
Fő területei: mobil fizetés (mobilbank, közműszámla fizetés, mobil vásárlás), prémium díjas szolgáltatások, tartalom szolgáltatások, projekt menedzsment.

 

Dr. Csepeli György
GKM, közpolitikai igazgató

1986-tól az ELTE BTK Szociológiai tanszékvezetője. 1992-től egyetemi tanárként és kutatóként a társadalomlélektan, s azon belül az előítéletek, a nemzeti tudat, a csoportközi viszonyok problémái foglalkoztatták. 1989-től már részt vett a nemzetközi tudományos életben, több évet töltött az Egyesült Államok különböző egyetemein (UCLA, Michigan State, New School for Social Research, Yale) mint vendégprofesszor. A Szociológiai Szemle, a Politikatudományi Szemle és a Jel-Kép folyóiratok szerkesztőbizottsági tagja. 1995-ben részt vett az első Nemzeti Informatikai Stratégia kidolgozásában, távközlési adatbázisra alkalmazott üzleti intelligencia kutatásokat végzett. A Magyar Szociológiai Társaság elnöke (1993), elnökségi tagja. 2002. június 1-től 2006-ig az Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai államtitkára. 2006-a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium közpolitikai igazgatója 

 

Dávid Sandor
MNB, fizetési rendszer szakértő

Az MNB Pénzforgalomi és emisszió szervezés területén dolgozik 2002 februárjától, fizetési rendszer szakértőként. A 2003 nyarán megalakult, a hazai, a fizetési rendszer fejlesztésével és nemzetközi, első sorban EU integrációjával fogalalkozó bankközi együttműködési szervezeődés, a Fizetési Rendszer Fórum (FRF) titkári teendőit is ellátja. E feladatok keretében az egyik kiemelt téma a SEPA-ra (Single Euro Payment Area) történő felkészülés, annak jegybanki figyelemmel kísérés és az FRF-ben zajló konkrét szakmai munka, az European Payments Council kapcsolódó anyagainak nemzeti véleményeztetése és koordinációja. Ezeken túl a hazai SWIFT tulajdonosi és felhasználói csoport - National User Group - elnöke 2003 márciusától. 2006 őszétől az MNB képviselője az EKB Payment System Policy Working Group-ban. Korábban az MNB különböző területein, első sorban a deviza engedélyezés és szabályozás területén dolgozott.

 

Fürst György
EME Zrt, Elnök

1997-ben a Janus Pannonius Tudományegyetemen Személyügyi Szervező Főiskolai Diplomát, 2001-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen Közszolgálati Menedzsment Diplomát szerezett. 1994-1998 között a Budapest Főváros Terézváros Önkormányzatának pénzügyi, költségvetési és vagyongazdálkodási szakértője volt. 2002-től a Budapest Főváros Terézváros Önkormányzatának alpolgármestere. 2006-tól az Első Mobilfizetés Elszámoló ZRt. Elnöke.

 

Hann Endre
Median, Ügyvezető igazgató

Szociálpszichológus, a Medián ügyvezető igazgatója, a Piackutatók Magyarországi Szövetségének elnöke. Az ELTE bölcsészkarán szerzett diplomát 1975-ben. 1969 óta dolgozik a közvélemény- és kommunikációkutatás területén, 20 éven át a Tömegkommunikációs Kutatóközpont (majd jogutódja, a Magyar Közvélemény-kutató Intézet) munkatársaként. Volt kérdezőbiztos, majd tudományos segédmunkatárs, tudományos munkatárs és tudományos titkár. 1989-ben egyik alapítója volt a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnek. Számos kutatást, elsősorban politikai közvélemény-kutatásokat folytatott, illetve irányított, rendszeresen készít választási elemzéseket, előrejelzéseket. Vezetésével jött létre 2000-ben a Medián WebAudit, a piacvezető magyar internetes forgalomhitelesítő rendszer.

 

Hivert Balázs
HVB Bank Hungary Zrt., Bankkártya és Alternatív Értékesítési Csatornák Főosztály, Főosztályvezető - helyettes.

1997-ben a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolán végzett közgazdászként, majd tőzsdei szakvizsgát szerzett (Közép-Európai Brókerképző Alapítvány; Budapesti Értéktőzsde). 1999-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézetén szerzett jogi szakoklevelet.
1997-től a K&H Brókerház Rt-nél dolgozott befektetési tanácsadóként, majd portfolió menedzserként.
1999-től a Pro Professione Tanácsadó és Szolgáltató Kht-nál projekt menedzsmenttel, ill. jogi és informatikai témákkal foglalkozott. 2000-ben került a HVB Bank Hungary ZRt-hez termékmenedzserként, majd 2002-től az Alternatív Elektronikus Értékesítési Csatornák osztályát vezetette. 2006. januárjától főosztályvezető-helyettes a Bankkártya és Alternatív Értékesítési Csatornák Főosztályán.

 

Inotai Balázs
Cellum Zrt, elnök

1992-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, 1991-1995 között a Novopharma ügyvezetője, 1996-2000 között a Microsoft Corporation Microsoft Regionális Fejlesztési Igazgatója volt. 1997-2000 között a Compuworx Rt vezérigazgatója volt. 2000 októberétől az Enigma Software Rt vezérigazgatója, 2004-től elnöke. (Jelenleg Cellum Zrt.) 2004 februárjától a MPP Magyarország Zrt. vezérigazgatója is. Mobilkereskedelmi architektúra megalkotásával foglalkozik együttműködve a T-Mobile és Pannon operátorokkal és a Budapest Bankkal.

 

Juhász Róbert
OTP Bank, Elektronikus Banki Igazgatóság - főosztályvezető

Okleveles mérnök-közgazdász 1992-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd 1996-ban a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát.
1992-1993 között mérnökként, mint rendszerszervező majd üzemvezető dolgozott.
1994-ben rendszerszervezőként csatlakozott az OTP Bank Bankfejlesztési Főosztályának csapatához.
1996-1998 között az ABN AMRO Banknál irányította az új lakossági folyószámla vezető rendszer bevezetését végző implementációs csoportot.  
1999-2001 között a Postabankban projektvezetőként dolgozott, többek közt a Call Center projektet vezette. 2001 szeptemberétől az OTP Bank Elektronikus Banki Igazgatóságán a Szolgáltatásfejlesztési és Internet koordinációs Főosztályt irányítja. A főosztály az OTP Bank elektronikus szolgáltatásaival kapcsolatos fejlesztési feladatok koordinálását, valamint a magyarországi OTP csoporttagok portáljainak kialakítását, megújítását és karbantartását végzi.

 

Korda Sándor
Tele-For Kft, ügyvezető igazgató

1993-ban szerzett diplomát a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1993-1994-ben a Westel Távközlési Rt.-nél stratégiai marketing menedzser pozícióban dolgozott.
1994-től az Eurohívónál mint tanácsadó volt alkalmazásban.
1995-ben került a Pannon GSM Rt-hez, ahol 1997-ig a Területi Képviseletek osztályának vezetője, majd 1997 és 1999 között Értékesítési Divízió Igazgató volt. 1999 és 2001 között a Népszabadság Rt. Vezérigazgatója, 2002-től a Tele-For Médiaszolgáltató Kft. ügyvezetője.

 

Schrotti Ferenc
Erste Bank, Elektronikus Csatornák Igazgatóság, Fejlesztési Osztály, vezető

1998-tól külkereskedelmi tanulmányait befejezve az ABN AMRO bankcsoport biztosítási és integrált banki call center megvalósításán dolgozott.
2001-től az Erste Bank Call Center és Elektronikus Csatornák Igazgatóság Fejlesztési Osztályát vezeti. Ezen időszak alatt vezette be az Erste Bank alapvető TeleBank szolgáltatásait, és jelent meg a piacon az SMS és Internet alapú banki funkciókkal. A sikeres Posta Bank migrációt követően, valamennyi brandes értékesítési csatornához ([origo] Klikkbank, Magyar Posta Pénzügyi Szolgáltatások) kapcsolódó elektronikus szolgáltatások fejlesztését végzi.

 

Simon Anna
Telemédia Kft, marketing igazgató

2001-ben közgazdász diplomát szerez a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen. 2000-ben a Bécsi Diplomáciai Akadémia kurzusát elvégzi. 2001-től a Minimax televíziós csatorna marketing cégében merchandisinggal foglalkozik, majd 2002-től a Telemedia Kft. munkatársa, 2003-tól a cég marketingigazgatója.

 

Starcz Ákos
IEB, eBusiness és Befektetési terület, főosztályvezető

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karán, Pénzügy pénzintézet szakirányon szerzett diplomát 2001-ben, 2005-ben pedig a Corvinus Egyetem Társadalomtudományi Karának Nemzetközi Kapcsolatok szakán folytatta tanulmányait. 2000. májusától az Inter-Európa Banknál az eBroker projekt vezetője, 2001. júniusától eBroker rendszeralkalmazás üzleti vezetője, majd a Befektetési Szolgáltatások Főosztály főosztályvezető-helyettese.
Jelenleg a Bank eBusiness és Befektetési területeinek főosztályvezetője. Rendszeres meghívott előadó a BGF-en és a BME-n, valamint több szakmai konferencián ebanking, ebrokering és ecommerce témában.

 

Szetnics László
Pannon GSM Távközlési Zrt, Mobil adat és üzletfejlesztési igazgatóság, vezető

1995-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát. 1995-2000 kereskedelmi banki, vállalati ügyfélkapcsolati területen dolgozott (ING, ABN AMRO).
2000-ben került a Telenor Csoporthoz a norvég vállalat közép-európai képviseleti és üzletfejlesztési irodájának alapító tagjaként. Az üzletfejlesztési terület vezetőjeként magyarországi és a régió más országaihoz tartozó vállalkozások felvásárlását támogató üzleti modellezésben, döntéstámogatásban vett részt. 2004-től külső tanácsadóként támogatta a Pannon mobil fizetési szolgáltatások fejlesztésére irányuló projektjét, majd 2005-től főállású munkatársként vezeti a Pannon mobil kereskedelmi szolgáltatások fejlesztéséért, bevezetésért és termékmenedzsmentjéért felelős osztályát.

 

Turny Ákos
Budapest Bank, Lakossági Fizetési- és Számlavezetési Szolgáltatások, termékfejlesztési vezető

1995-ben a Oxford Brookes University-n szerzett diplomát, majd 2000-ben ugyanitt Masters Degree in Business Adminsitration oklevelet kapott.
1994 – 1997 között A Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél Kockázatkezelési Szakterületen dolgozott, 1997 – 1998 között az Európai Kereskedelmi Bank Rt.-nél Ügyfélminősítési Osztályon, 1998 – 1999 között a CITIBANK Budapest Rt.-nél volt alkalmazásban osztályvezetőként a kockázatkezelési osztályon. 1999–ben került a Budapest Bank Rt.-hez, mint vezető elemző. 2003-óta irányítja a Lakossági Fizetési és Számlavezetési Szolgáltatások terület vezetését mint termékfejlesztési vezető. Területéhez tartoznak a következő termékek, valamint azok fejlesztése és marketing tevékenysége: lakossági folyószámla csomagok és betéti kártyák, Budapest Internetbank, Budapest MobilBank, folyószámlahitel, stb.