Bemutatkozó       Előadók       Program       Jelentkezési lap       Előadások     Információ

Előadók

Előadók A-K Előadók M-Z »

Mihálovits András
Műsorvezető, Milliók reggelire, RádióCafé 98.6
1994-ben szerzett diplomát a Pannon Agrártudományi Egyetemen, de még abban az évben pályát változtatott és újságíróként kezdett dolgozni egy agrárgazdasági hetilapnál. Azóta is gazdasági újságíróként tevékenykedik. 1998-tól 2001-ig a Népszava, majd 2001-től 2006-ig a Népszabadság gazdaságpolitikai rovatának munkatársa. Először az agrárgazdaság és az élelmiszeripar, később a kereskedelem és a pénzvilág témakörében publikál. Megfordul az elektronikus médiában is. Az MTV1-nél riporterként, az RTL Klubnál pedig az Ecopoly című business reality című műsorának szakértőjeként tevékenykedik. 2002 augusztusától előbb a Forintos Percek, majd a Milliók Reggelire című pénzügyi tudakozó műsorvezetője a RádióCafé 98.6-on. Jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal szóvivője, de emellett szabadúszó újságíróként publikál gazdasági témák.
dr. Molnár Bíró György
Ügyvéd, Kende Ügyvédi iroda
1998-ban szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán. 1998 és 1999 között az Oxfordi Egyetem (Trinity College) hallgatójaként kapott Kutatói Diplomát, majd 1999 és 2000 között megszerezte a Central European University Doctoral Support Diplomáját. 2000-ben World Law Institute Diplomát kapott, majd 2003-ban adótanácsadói képesítést szerzett. 1997-től 2003-ig a Gaál Molnár & Ferenczy - Gide Loyrette Nouel Ügyvédi Irodában, 2003, 2004-ben a Réczicza White & Case LLP-nél dolgozott. 2004. szeptemberétől a Kende Ügyvédi Iroda együttműködő partnere. Szakterületei a távközlési jog, az energia jog, az adójog, a társasági jog, a versenyjog, közigazgatási és peres eljárások és a szellemi alkotások joga. A távközlés területén az elektronikus hírközlési törvény és végrehajtási rendeleteinek, a műsorterjesztés és digitális átállás szabályairól szóló törvény megalkotásában működött aktívan közre, részt vett az INFOKOM 2004 projektben, az NHH KTV Projektjében és a Digitális Átállás Projektben. 2004. szeptembere óta az NHH, 2006 óta a MeH tanácsadója. A Hírközlési Állandó Választottbíróság választottbírója, az Eht. Kommentár szerzője.
Nagy Attila
vezérigazgató, Autópálya Zrt.
A Pollack Mihály Műszaki Főiskolán mélyépítő üzemmérnöki, majd a Szent István Egyetemen MBA vállalatgazdasági szakmérnöki diplomát szerzett. 1995-2003-ig a Parragh Rt-nél kereskedelmi igazgató volt, majd 1995-től az Állami Autópálya Kezelő Zrt-hez került értékesítési és ellenőrzési igazgatói munkakörbe. 2004-től a vállalat vezérigazgató-helyettese, majd 2005-től annak vezérigazgatója lett.
Schubert Béla
Informatikai igazgató, Szerencsejáték Zrt.
1983-ban szerzett villamosmérnöki diplomát a BME-n. 13 éven keresztül gimnáziumban tanított matematikát és számítástechnikát, közben az ELTE-n matematika tanári, számítástechnika tanári képzésen vett részt. 1996-tól az SzZrt. (akkor még SzRt.) alkalmazásában áll. Kezdetben informatikai főmunkatárs, majd Feldolgozási Osztályvezető, később a fogadási rendszerekért felelős Igazgató-helyettes, egy éve az Informatikai Igazgatóság Igazgatója. Feladata a fogadási rendszer - terminálokon, telefonon, interneten és SMS-en, az év végétől ATM-en - működtetése, a kommunikáció biztosítása, a terminálpark (4500 terminál) szervízelése, a belső informatikai rendszerek üzemeltetése, a vállalatirányítási rendszer üzemeltetése, fejlesztése, az informatikai beruházások irányítása, a fejlesztések koordinálása, ezzel hozzájárulva az SzZrt. hosszú távú piaci sikerességéhez.
Székely Gábor
vezérigazgató, Szerencsejáték Zrt.
1972-ben szerzett közgazdász diplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügyi szakán. A diploma megszerzése után a Pest megyei Tanácsnál kezdett el dolgozni főelőadóként, majd ezt követően a Budai Járási Hivatal pénzügyi és tervosztályvezetője, illetve a Budapesti VII. kerületi Tanács pénzügyi osztályvezetője. 1985-től sikeres magánvállalkozásokat vezet. 1990. és 1994. között a Fővárosi Önkormányzat pénzügyeiért és gazdálkodásáért felelős főpolgármester-helyettese volt, 1995-től pedig az önkormányzat vagyona feletti tulajdonosi jogokat gyakorló Tulajdonosi Bizottság elnöke, majd 2002-től alelnöke. 2002-től a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.
Tóth József
Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás igazgatója
Társadalmi megbízatásként a Magyar Parkolási Szövetség (Hungaropark) elnöke, 1987-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán rendszerszervezőként. A Főpolgármesteri Hivatalban 10 évig forgalomszervezéssel foglalkozott. Közben a BME Építőmérnöki Karán városi forgalomtervező szakmérnöki diplomát szerzett. A főváros mérnökeként a kezdetektől részt vett a közterületi parkolás-fejlesztési projekt tervezésében, és bevezetésében. 1997 decembere óta az elsőként megalakult budapesti üzemeltető szervezet, a Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás igazgatója. A Hungaropark 1989-es megalakulása óta aktívan részt vesz a szövetség munkájában. Két évig a Hungaropark felügyelő bizottságának tagja volt, majd 2001-től a szövetség megválasztott elnöke.
Turny Ákos
Elektronikus Csatornák Üzletág vezető, Budapest Bank
Turny Ákos az Oxford Brookes Universityn szerzett közgazdasági és MBA diplomát. 1994 óta dolgozik banki területen, a Kereskedelmi és Hitelbankban, az Európai Kereskedelmi Bankban, majd a CITIBANKban kockázatkezeléssel és ügyfélminősítéssel foglalkozott. 1999-ben kezdett a Budapest Bankban dolgozni, ahol elsőként a vállalati kockázatkezelés, majd a vállalati marketing területén tevékenykedett. 2003-ban a bank vezetése megbízta őt a Lakossági Fizetési és Számlavezetési Szolgáltatások irányításával. Turny Ákos csapata a többi között a lakossági folyószámla csomagok és betéti kártyák, folyószámlahitelek fejlesztésével, népszerűsítésével foglalkozott, de ők végezték a Budapest Internetbank és a Budapest MobilBank üzemeltetési és fejlesztési feladatait is. Turny Ákos 2007 tavasza óta a Budapest Bank immár önálló Elektronikus Csatornák Üzletágát vezeti. Az általa irányított szervezet feladatai közé tartozik a Bank e-stratégiájának kialakítása és megvalósítása, a Business Terminal, a Budapest Internetbank, a Budapest MobilBank üzemeltetése és fejlesztése, valamint a bankcsoport teljes internetes megjelenésének kialakítása és felügyelete. Turny Ákos megbízott alelnöke a Magyar Fizetési Rendszer Fórum Mobilfizetésekkel foglalkozó munkacsoportjának.
Vilmos András
Ügyvezető igazgató, SEMOPS / SafePay Systems
Korábbi szakmai karrierje során több nagyvállalatnál töltött be különböző pénzügyi vezetői pozíciókat, majd néhány éve saját céget alapított, amely rendszertervezéssel, pénzügyi és vezetői tanácsadással foglalkozik. Vilmos András az elmúlt években mobil fizetési és mobil banking rendszerek kutatásával és fejlesztésével foglalkozott. A SEMOPS projekt vezetőjeként koordinálja a szolgáltatás fejlesztését, valamint a külső partner kapcsolatokat. Vilmos András számos elektronikus pénzügyi tranzakcióval kapcsolatos szabadalom tulajdonosa, valamint elektronikus és mobil fizetéssel kapcsolatos publikáció szerzője.
Winkler János
Vezérigazgató-helyettes, Magyar Telekom Nyrt.
a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen 1979-ben közgazdász végzettséget, 2000-ben Purdue University-n (USA) MBA-diplomát szerzett. Pályáját üzletkötőként kezdte a Nikex Külkereskedelmi Vállalatnál, majd 1985-1991 között Pekingben, a Magyar Népköztársaság Kereskedelmi Kirendeltségén dolgozott, először mint kereskedelmi titkár, majd tanácsoshelyettes. 1992-től a Westel Rádiótelefon Kft.-nél országos értékesítési menedzser, később marketing igazgatóhelyettes, majd 1994-től vezérigazgató-helyettes és marketing igazgató. 1996 februárjától a T-Mobile Magyarország Rt. (korábban Westel Mobil Rt.) marketing és értékesítési vezérigazgató-helyettese, 2006-ban vezérigazgatója. Kiemelkedő szerepe volt a 2004. évi Westel/T-Mobile név- és márkaváltásban, továbbá nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Westel, illetve a T-Mobile Magyarország sikeresen elérte és megtartotta a hazai mobilpiac vezető pozícióját. Jelenleg a Magyar Telekom Nyrt vezérigazgató-helyettese, a Mobil Szolgáltatások Üzletág vezetője.

Előadók A-K Előadók M-Z »