Bemutatkozó       Előadók       Program       Galéria       Előadások     Információ

Előadók

Előadók A-K Előadók M-Z »

Mark Arnold
elnök-vezérigazgató, Budapest Bank (GE Money Bank)
Az angol üzletember 1968-ban született. A Liverpooli Egyetemen kiváló minősítésű diplomát szerzett közgazdaságtan-menedzsment szakon, majd posztgraduális képzés keretében marketing területen. 1995 óta dolgozik a GE világszervezetében, ahol először marketing menedzserként, majd ügyfélszolgálati igazgatóként, később minőségi igazgatóként tevékenykedett a GE Consumer Finance (GECF, mai neve GE Money) londoni vállalatánál. Miután 2001-ben a GECF leedsi igazgatójaként lebonyolított egy világméretű back office konszolidációs projektet, Lisszabonba helyezte át a székhelyét, ahol a GECF és GE Commercial Finance vezérigazgatója volt. Lisszabonban elsősorban a társaság autófinanszírozási, lakossági és kereskedelem-finanszírozási üzletágának nyereségessé tétele, valamint a vállalat félmilliárd dolláros eszközállományának menedzselése tartozott kiemelt feladatai közé. Mark Arnoldot 2004 novemberében nevezték ki a Budapest Bank (GE Money Bank) elnök- vezérigazgatójává, azóta Budapesten él feleségével és két gyermekével
Bányai Tamás
szolgáltatás-fejlesztési vezető, Vodafone Magyarország
1997-ben szerzett bölcsész diplomát a Kossuth Lajos Tudományegyetemen. Ezt követően a Budapest Bank fiókhálózatában, majd 1999-től a Vodafone magyarországi induló értékesítési csapatában dolgozott. 2000-ben marketing szolgáltatás-fejlesztés területre váltott, ahol előbb a feltöltőkártyás ügyfelek számára történő fejlesztéseket irányította, később pedig a teljes hang alapú szolgáltatási területért felelős csapatot vezette. Közben MBA végzettséget szerzett, 2004-ben pedig a cég mobil számhordozás bevezetésére irányuló projektjét vezette. Ennek lezárása óta ismét marketing területen, szolgáltatás-fejlesztési vezetőként dolgozik.
Dr. Beck György
vezérigazgató, Vodafone Magyarország
1978-ban végez matematikusként a szegedi József Attila Tudományegyetemen, és 1982-ben szerez matematikai doktori címet. 1978-tól hazai informatikai vállalatoknál dolgozik, először a Számítógép-Alkalmazási Kutató Intézetben (SZÁMKI) szoftverfejlesztéssel foglalkozik tudományos munkatársként, majd a SZÁMALK tudományos főmunkatársa. 1990-ben egyik alapítója a Digital Magyarországnak. Itt először szoftvertámogatási vezető, majd üzletági menedzser, később a cég kereskedelmi igazgatója. 1994-ben nevezik ki a Digital Magyarország vezérigazgatójává. A Digital, irányítása alatt forgalmát megháromszorozza és számos területen piacvezető pozíciót ér el. A Compaq és a Digital egyesülése után 1998 júliusában ő lesz a Compaq magyarországi vezetője. 2000 nyarától magyarországi megbízatása megtartása mellett a cseh, a lengyel és a szlovák Compaq leányvállalatokat magába foglaló közép-kelet európai ország csoport vezérigazgatói feladatait is ellátja, első alkalommal régióbeliként a Compaq történetében. A HP és a Compaq egyesülése után 2002 nyarától a HP Magyarország vezérigazgatója. Vezetése alatt, a HP vezető informatikai vállalatként meghatározó gazdasági tényezővé válik Magyarországon, minden érdemi termék és szolgáltatás szegmensben piacvezető, a legkiterjedtebb hazai viszonteladói hálózattal dolgozik együtt. 2007 januárjában dr. Beck György csatlakozik a világ legnagyobb Mobil szolgáltató vállalatához, a Vodafone-hoz, ahol a magyar leányvállalat vezérigazgatói feladatát látja el.
Berkes Tibor
Csoportvezető, Pannon GSM Távközlési Zrt.
2001-ben a Nemzetközi Üzleti Főiskolán közgazdasági, majd ösztöndíjasként az Oxford Brookes Univerity-n MBA diplomát szerzett. Pályáját a NetLock minősített hitelesítés- és időbélyegzés-szolgáltatónál kezdte, ahol az elektronikus tanúsítványok, az elektronikus aláírás és titkosítás témakörével foglalkozott. Oxfordi tanulmányai befejezésével az Oxford Brookes University előadója, majd 2004-től a Pannon Termék- és Tartalom fejlesztési osztályának tagja. 2005-től a Pannon mobilkereskedelmi szolgáltatások osztályának vezető termékmenedzsere, ahol elsődleges feladata a mobilkereskedelmi rendszerek fejlesztésének, valamint partnerek rendszerhez történő csatlakozásának üzleti koordinációja és támogatása. 2007 második felétől a Pannon mobilkereskedelmi csoportjának vezetője.
Bodon Ildikó
igazgatóhelyettes, Stratégiai Üzletfejlesztési Igazgatóság, T-Mobile
Tanulmányait az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán, az ELTE angol szakán és a Külkereskedelmi Főiskolán végezte, magyar, orosz és angol tanári, továbbá közgazdász diplomát szerzett. 1996 óta dolgozik a T-Mobile-nál (korábban Westel Mobil Távközlési Rt.) 2001-től igazgatóhelyettesi posztot töltött be a vállalati ügyfelek és üzletfejlesztési igazgatóságon. 2006 március óta a Stratégiai Üzletfejlesztési Igazgatóság üzleti területét vezeti. Fő területei: mobil fizetés (mobilbank, közműszámla fizetés, mobil vásárlás), prémium díjas szolgáltatások, tartalom szolgáltatások, projekt menedzsment.
Dr. Drozdy Győző
vezérigazgató-helyettes, Pannon GSM Távközlési Zrt.
A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karán, Híradástechnika szakon 1978-ban végzett. Summa cum laude doktorált 1981-ben. Az MTA Központi Fizikai Kutatóintézetében, először tudományos segédmunkatárs, aztán tudományos munkatárs (1978-1987). A Helsinki Műszaki Egyetemen és a Finn Műszaki Kutatóközpont (VTT) Félvezető Laboratóriumában tudományos munkatársként dolgozott (1987-1989). Egy GSM rendszer-szimulátor kifejlesztésén dolgozott a Telecom Finland (ma Sonera) számára (1989-1993). 1993. szeptemberétől a Pannon GSM Távközlési Rt. alkalmazásában áll, mint annak első alkalmazottja. Műszaki igazgatóhelyettesként részt vett a vállalat valamint a Műszaki Osztály felépítésében. A cég Külkapcsolatok és Stratégia igazgatója volt 1995 januárjától 1999 december 1-ig. 1999 december 1-től a Pannon GSM Távközlési Zrt. vezérigazgató-helyettese. Felelős a társszolgáltatókkal és a hírközlési hatóságokkal való kapcsolattartásért, irányítja a távközlésszabályozási területet, és az Európai Unióra vonatkozó témákat is felügyeli, valamint a jogi, a biztonsági és az adatvédelmi területeket. irányítja. 1998-ban Aschner Lipót díjat, 1999-ben Gábor Dénes díjat kapott.
Forrai Péter
Elektronikus Banki Igazgató, OTP
Az egyetemi tanulmányai befejezése után 1991-ben az Európa GAN Biztosítónál marketing területen kezdett el dolgozni. Majd 1994-ben a pénzintézeti szektoron belül maradva a bankszférában helyezkedett el. Az OTP bankban kezdetben a lakossági devizaszámlákkal foglalkozott, majd tevékenységi köre fokozatosan kibővült a lakossági betétekkel, folyószámlával. Ezzel párhuzamosan részt vett az OTP elektronikus bankolásának megteremtésében is 2000. év óta az Elektronikus Banki Igazgatóság munkáját irányítja. Ez a terület látja el az OTP Bank telefonos, internetes és Mobil telefonos szolgáltatásait. Ezeken túl jelenleg az OTP ukrán bankjának a Felügyelő Bizottságában, valamint a OTP Faktoring Követelékezelő Zrt Igazgatóságában tevékenykedik.
Fürst György
Elnök, EME Zrt.
1997-ben a Janus Pannonius Tudományegyetemen Személyügyi Szervező Főiskolai Diplomát, 2001-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen Közszolgálati Menedzsment Diplomát szerezett. 1994-1998 között a Budapest Főváros Terézváros Önkormányzatának pénzügyi, költségvetési és vagyongazdálkodási szakértője volt. 2002-től a Budapest Főváros Terézváros Önkormányzatának alpolgármestere. 2006-tól az Első Mobilfizetés Elszámoló ZRt. elnöke és a Centrum Parkoló Kft ügyvezető igazgatója.
Hann Endre
Ügyvezető igazgató, Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet
Szociálpszichológus, a Medián ügyvezető igazgatója, a Piackutatók Magyarországi Szövetségének elnöke. Az ELTE bölcsészkarán szerzett diplomát 1975-ben. 1969 óta dolgozik a közvélemény- és kommunikációkutatás területén, 20 éven át a Tömegkommunikációs Kutatóközpont (majd jogutódja, a Magyar Közvélemény-kutató Intézet) munkatársaként. Volt kérdezőbiztos, majd tudományos segédmunkatárs, tudományos munkatárs és tudományos titkár. 1989-ben egyik alapítója volt a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézetnek. Számos kutatást, elsősorban politikai közvélemény-kutatásokat folytatott, illetve irányított, rendszeresen készít választási elemzéseket, előrejelzéseket. Vezetésével jött létre 2000-ben a Medián WebAudit, a piacvezető magyar internetes forgalomhitelesítő rendszer.
Imre Zsombor
Partner, Elektronikus Fizetések Üzletág, eBIT e-Business Management Consultants Kft.
A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett okleveles közgazdászként pénzügy szakirányon és közgazdász-tanárként, részt vett az európai CEMS képzésben, illetvebróker szakvizsgát tett. A Budapesti Műszaki Egyetem pénzügy specializációján PhD tanulmányokat folytat "pénzügyi kockázat-kezelési stratégiák az e-business területén" kutatási témában. A Citibanknál, majd a KPMG Risk and Advisory Services részlegén dolgozott tanácsadóként, ezt követően 2004 elején a Wizz Air-hez csatlakozott ahol elektronikus fizetésekkel és egyéb e-business megoldásokkal foglalkozott szenior menedzserként. 2007-ben alapította társaival az eBIT e-Business Management Consultants Kft-t, a középkelet-európai piacokon e-business területen vezetési tanácsadásra specializálódott "posztmodern butik tanácsadó" céget. "We see business" - hangzik az eBIT szlogenje. Az eBIT partnereként az Elektronikus Fizetések és az ERP&BI (vállalatirányítás és üzleti intelligencia) üzletágakat vezeti. Az elmúlt években több országban számos előadást tartott a fenti témákban. 2006-ban a Xapt International "Az év innovátora" címmel jutalmazta, 2007-ben pedig a Microsoft a "Most Valuable Professional" címre jelölte. 2007-ben iparági szakértőként részt vett többek között a GKM elektronikus számlázási munkacsoportjának munkájában, illetve előadott a GKM Elektronikus fizetési szakmai napján, részt vett továbbá az NHH és a GVH egy-egy szakértői paneljének munkájában.
Inotay Balázs
elnök, Cellum Zrt
1992-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, 1991-1995 között a Novopharma ügyvezetője, 1996-2000 között a Microsoft Corporation Microsoft Regionális Fejlesztési Igazgatója volt. 1997-2000 között a Compuworx Rt vezérigazgatója volt. 2000 októberétől az Enigma Software Rt vezérigazgatója, 2004-től elnöke. (Jelenleg Cellum Zrt.) 2004 februárjától a MPP Magyarország Zrt. vezérigazgatója is. Mobilkereskedelmi architektúra megalkotásával foglalkozik együttműködve a T-Mobile, Pannon és Vodafone operátorokkal.
Kántor Endre
műsorvezető, Cáfé Rádió
Az ELTE Angol Bölcsészkarán végzett, majd rögtön médiával kezdett foglalkozni a Független Médiaközpontban, ahol elvégezte a BBC rádiós és televíziós tanfolyamát, és a Danish Media Institute nemzetközi oktatói képesítést adó képzését. A Magyar Rádióban kezdett 1996-ban, három év elteltével csatlakozott a Forintos Percek stábjához, ahol azóta is - most már Milliók Reggelire néven - műsort vezet. Közben rengeteget külsőzött, olyan neves médiának, mint a CNN, a BBC, a Central European Business Weekly vagy a Budapest Business Journal. Ott volt az EstFm rádió indulásánál, 2002-től az origo.hu Üzleti Negyed újságírója, majd a 2005-től a Nemzeti Fejlesztési Hivatal média-tanácsadója, és a Napi Gazdaság Befektető rovatának szerzője. 2006-tól a FigyelőNet újságírója, itt alapvetően az internetes videó tartalom fejlesztésén dolgozik. Két dokumentumfilmet forgatott, egyre inkább beleássa magát a gasztró zsurnalisztikába, két éve vesz részt a Népszabadság Top 100 étterem, és Top Borászatok kiadványok elkészítésében.
Kelen András
ügyvezető igazgató, Triad Kft
1967-ben végzett a BME Villamosmérnöki karán. Ebben az évben kezdett dolgozni az EMG Számítógép fejlesztési főosztályán, majd egy évet Angliában töltött az ICL-nél. Három év számítóközpont műszaki vezetői munka után a SZÁMOK-nál szoftver fejlesztő és oktató. Hat év kiadói kitérő után a Microsystem Kisszövetkezetnél dolgozik, majd 1986-ban megalapítja a Triad Kft. jogelődét. A Triad elektronikus számlabemutatással és fizetéssel 2000 óta foglakozik a CheckFree regionális értéknövelt viszonteladójaként és nemzetközi fejlesztési központjaként. A régió első és mindmáig egyetlen többtízezres regisztrált felhasználóval rendelkező lakosságiszámla-konszolidátorát a MATÁV megrendelésére 2005 májusában adták át. A rendszer jelenleg három fizetőeszközt kezel, bővítése folyamatban van. 2005-ben és 2006-ban helyezték üzembe egy nagyvállalati számlabemutató és fizető rendszer első két fázisát és a továbbfejlesztésen jelenleg is dolgoznak.
Kovács László
miniszteri megbízott, Gazdasági Minisztérium
1990-ben szerzett villamosmérnöki diplomát, 2006-ban MBA diplomát a Műszaki és Gazdaságtudományi egyetemen. 1990-től a Videoton fejlesztési intézetben szoftverfejlesztő, 91-től a Hewlett-Packard magyarországi irodájában tanácsadó. 1995-től a távközlésben dolgozik, 6 éven keresztül a Pannon GSM- nél, majd 2 évet a Vodafone-nál, 1999-től informatikai igazgatóként. 2003- tól az Informatikai Minisztérium Közháló projektjét vezeti. Közlekedéssel 2005-től foglalkozik, először mint a Malév informatikai igazgatója, majd 2006 szeptemberétől a Gazdasági és Közlekedési minisztérium két kiemelt projektjét felügyeli miniszteri megbízottként, az Elektronikus útdíj szedést (ED projekt) és a közlekedési vállalatok közös, chipkártyás jegyrendszerének bevezetését.
Kovács Zoltán
vezérigazgató, Díjbeszedő Holding Zrt.
A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, vezetés- szervezés és vállalatértékelés szakokon. 1996-tól a Concorde Értékpapír Zrt.-nél vállalati pénzügyi tanácsadóként dolgozott, majd 2002-től a CA IB Tőkepiaci Tanácsadó Zrt. és a HVB Bank Hungary Zrt. vállalati pénzügyi tanácsadó részlegének igazgatója. 2006 szeptembere óta a Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója és 2007 májusától a Társaság Igazgatóságának tagja. Kiemelt feladata a Díjbeszedő Csoport számlázási, nyomtatási, díjbeszedési és követeléskezelési tevékenységeinek irányítása, valamint a Társaság és leányvállalatai stratégiájának kidolgozása.

Előadók A-K Előadók M-Z »